BHS donderdag 20 en vrijdag 21 december in actie voor KiKa

De Burgemeester Harmsma School in Gorredijk komt ook dit schooljaar weer in actie tijdens de laatste schooldagen van het jaar voor een goed doel. Deze keer is dat KiKa geworden, een stichting die er voor wil zorgen dat alle kinderen kankervrij door het leven kunnen gaan. Een doel waar wij ons als VO-school met jongeren in dezelfde leeftijd graag aan willen verbinden!

Op donderdag 20 december van 15.00-16.30 uur organiseren de leerlingen van de BHS een kerstfair in en om school waar zelf gemaakte etenswaar, kerstdecoratie, groenwerken etc. verkocht worden. Ook worden sport- en speldemonstraties door de leerlingen gegeven en kan er zelf gespeeld en gesport worden. Het belooft weer een bonte belevenis te worden waarin ouders/ verzorgers, opa’s en oma’s, buren enz. van harte welkom zijn. De opbrengst van de fair gaat natuurlijk naar KiKa.

’s Avonds organiseren de leerlingen uit klas 3 en 4 een kerstgala, waarin bovenbouwleerlingen in hun mooiste outfit acte de présence geven. De geïnde entreegelden voor het gala worden gedoneerd aan KiKa. Daarnaast zamelen leerlingen lege flessen in. Ook op donderdag 20 december kunnen lege flessen bij school worden ingeleverd. De opbrengst wordt gedoneerd aan Kika.

Op vrijdag 21 december om 9.00 uur wordt de totale opbrengst bekend gemaakt en de cheque feestelijk overhandigd aan stichting Kika in onze kantine.

Er vinden overigens nog meer festiviteiten plaats op deze vrijdagochtend de 21ste, want naast de uitreiking  van de cheque wordt ook de winnaar van de Vlog-wedstrijd in klas 2 en de winnaar van de verhalenwedstrijd voor klas 1 en 2 bekend gemaakt.

De BHS vindt zowel het oefenen van vaardigheden met traditionele media (leesboeken) als nieuwe media (het maken van een vlog) belangrijk en heeft daarom in haar lessen tussen de herfst- en kerstvakantie een verhalenwedstrijd uitgeschreven n.a.v. het thema van de kinderboekenweek “Kom er bij”. Daarnaast is er een vlogwedstrijd uitgeschreven voor 2e klas leerlingen, waarin tijdens de lessen is gewerkt aan het in beeld brengen van een schooldag op de BHS. De bekendmaking van de winnaars van deze wedstrijden vindt plaats op vrijdag 21 december voorafgaand en na afloop van de uitreiking van de cheque aan Kika.