Scholen- en beroepenmarkt Wolvega

WOLVEGA – Maandag 4 februari werd de jaarlijkse Scholen- en beroepenmarkt (SBM) gehouden op het Linde College in Wolvega. De avond werd bezocht door ruim 580 vmbo-leerlingen uit Gorredijk en omgeving. Zij oriënteerden zich er, vaak samen met hun ouders, op de vele beroepen en vervolgstudies. 

Leerlingen konden zich vooraf inschrijven voor drie voorlichtingen van mbo-opleidingen of beroepsbeoefenaren. Daarnaast konden ze in de aula van het Linde College de informatiemarkt bezoeken. Daar presenteerden verschillende mbo-scholen uit de regio zich, waaronder het Friesland College, de Friese Poort, het Deltion College en Noorderpoort College.

De SBM is elk jaar weer een mooie activiteit die leerlingen goed helpt bij de voorbereiding op de keuze van de schoolloopbaan van de leerling. De SBM maakt onderdeel uit van het totale oriëntatieprogramma van de Burgemeester Harmsma School. Door een samenwerking van het Bornego College, Burgemeester Harmsma School, Kei College, Nordwin College, OSG Sevenwolden, Linde College, Terra College, van Ekeringen en Stellingwerf College, bestaat de SBM al meer dan 20 jaar.