Techniekmeiden Burgemeester Harmsma School in regionale finale Zaandam

Marrit, Jelka en Iris uit klas 1C stonden gister voor de Burgemeester Harmsma School in de regionale finale van de Vakkanjers voor de onderbouw in Zaandam. Vakkanjerwedstrijden zijn landelijke vakmanschapswedstrijden om techniek te promoten.

In opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei presenteerde het het enthousiaste meidenteam voor een volle zaal hun idee over hoe je vrijheid kunt verbeelden naar een monument van NU. Een moNUment.

 

Het team ontwierp het “BloemKaboem”: een bloemenkanon. Een confettikanon met bloemzaden verpakt in gekleurde confetti. Het kanon is bedoeld om te verkopen of uit te delen op (bevrijdings)festivals, zodat weken na een festival overal bloemen groeien.

Helaas vielen de meiden niet in de prijzen, maar maken ze nog wel kans op één van de vier wildcards. Want: “het idee is erg sympathiek en maakbaar. Misschien is er een fabrikant die de Bloemkaboem toch wil maken”, alsdus de jury van Vakkanjers.

De meiden hebben het fantastisch gedaan en we zijn supertrots op ze!